Кабелни мрежи – инструменти за инсталиране, тест и сертифициране Новини Арго - Контар

Кабелни мрежи – инструменти за инсталиране, тест и сертифициране

Кабелни мрежи (компютърни и телефонни) – инструменти за инсталиране, тест и сертифициране

 

За да изградите Вашата структурна кабелна система ще са Ви необходими правилните инструменти.


Crimping ToolStripperCutter

 

След прокарване на инсталационния кабел ще трябва да монтирате модули в двата му края. За оголване на външната изолация използвайте подходящ стрипер (с възможност за регулиране на дълбочината на ножа), за да не повредите жичките. За някои модули ще Ви трябва само прецизна резачка, за да отрежете остатъчните жички. За други ще се наложи да използвате инструмент за притискане (punch down). Има изцяло механични, както и такива с генериране на допълнителен натиск (осъществява се от вградената пружина). Повечето съвременни инструменти за притискане предлагат заменяеми остриета, които се използват за различни видове свързвания (тип 110, „Krone). Инструментът тип „Krone е изключително удобен за този тип свързвания.

Tester    Tester OTDRTone Generator

 

След завършване на работа, инсталацията трябва да бъде проверена преди да бъде използвана. За тестване има налични множество базови уреди, които проверяват физическата връзка и правилното подреждане на жичките, както и такива които проверяват дължината на трасето (предвид ограниченията по стандартите). За да маркирате кабелите вероятно ще Ви трябва тон-генератор, ако не сте надписали всеки кабел при полагането. Разбира се, можете да изпробвате Вашата мрежа и с онлайн тестер.

 

Netmapper

 

Но, за да сте напълно сигурни, че изградената структурна кабелна система е в съответствие със стандартите и няма пречка да работи със скоростите описани в съответната категория (5е, 6, 6А, 8), поискайте одит на структурната кабелна система. Нашите висококвалифицирани специалисти ще изготвят пълен доклад за нейното състояние, придружен с тестови резултати като този. Ще Ви посъветваме как да отстраните всички несъответствия.

Специализираният уред, който използваме за сертифициране е марка FLUKE и самият той се проверява (калибрира) ежегодно.

Арго-Контар

10.02.2020