Кабелни мрежи – инструменти за инсталиране, тест и сертифициране Новини Арго - Контар

Кабелни мрежи – инструменти за инсталиране, тест и сертифициране

Кабелни мрежи (компютърни и телефонни) – инструменти за инсталиране, тест и сертифициране

 

За да изградите Вашата структурна кабелна система ще са Ви необходими правилните инструменти.


Crimping ToolStripperCutter

 

След прокарване на инсталационния кабел ще трябва да монтирате модули в двата му края. За оголване на външната изолация използвайте подходящ стрипер (с възможност за регулиране на дълбочината на ножа), за да не повредите жичките. За някои модули ще Ви трябва само прецизна резачка, за да отрежете остатъчните жички. За други ще се наложи да използвате инструмент за притискане (punch down). Има изцяло механични, както и такива с генериране на допълнителен натиск (осъществява се от вградена пружина). Инструментът тип "Krone" е изключително подходящ за такива свързвания. 

Tester    Tester OTDRTone Generator

 

След завършване на работа, инсталацията трябва да бъде проверена преди да бъде използвана. За проверка препоръчваме тестер, който проверява физическата връзка и правилното подреждане на жичките, но също и наличието на PoE напрежение по кабела. Можете да закупите и уред, който ще измери дължината на трасето (предвид ограниченията по стандартите). За да маркирате кабелите вероятно ще Ви трябва тон-генератор, ако не сте надписали всеки кабел при полагането. 

Но, за да сте напълно сигурни, че изградената структурна кабелна система е в съответствие със стандартите и няма пречка да работи със скоростите описани в съответната категория (5е, 6, 6А, 8), поискайте одит на структурната кабелна система. Нашите висококвалифицирани специалисти ще изготвят пълен доклад за нейното състояние, придружен с тестови резултати като този. Ще Ви посъветваме как да отстраните всички несъответствия.

Специализираният уред, който използваме за сертифициране е марка FLUKE и самият той също се проверява (калибрира).

Арго-ТЕХ ЕООД

Цените са актуални към настоящия момент и са без включен ДДС.

Моля, проверете наличността на стоките.
Цената на всички стоки без наличност трябва да бъде потвърдена.